Anti-aging: faktorer, der ælder din hud

Vores hud kan se yngre ud end vores biologiske alder, hvis vi passer godt på den. Der er mange småting, som dag efter dag bidrager til din ansigtshud ældes før tiden. Har du engang hoppet i seng uden at fjerne din mascara? Går du ofte uden solbriller i solskin vejr? Bruger du mange forskellige hudpleje produkter på én gang?

Men det er aldrig for sent at droppe sine dårlige hudpleje-vaner, og samtidigt at se 10 år yngre ud. Her sætter vi fokus på kampen mod hudens aldring – læs anti-aging tips fra skønhedseksperter.

Faktor nr.1 – Solcreme

Den nr.1 faktor der gør din hud ældre – du glemmer at bruge solcreme dagligt.
Solen er den primære årsag til huden ældes før tiden. De hud-skadelige UV-stråler når dig også i skyggen eller i kold vinterdag.
Sørg for at vælge et bredt spektrum solcreme, der blokerer begge typer UV-stråler, UVA og UVB, og med en SPF-faktor på mindst 30. Antioxidant-berigede formler (f.eks. cremer tilsat vitamin C) kan tilbyde ekstra beskyttelse.

Faktor nr.2 – du forsømmer dine hænder og hals

Dit ansigt er ikke det eneste område, der har brug for solbeskyttelse. Overeksponering af sol påvirker dine hænder og hals ligeså meget som dit ansigt. Huden på halsen og hænderne er tynd og ofte tør, så den kan ældes endnu hurtigere end ansigtshud.
Derfor forkæl dine hals og hænder med samme pleje, som ansigtet ved daglig anvendelse af fugtighedscreme og solcreme. Du behøver faktisk ikke at købe krop-specifikke produkter. Plejeprodukter, formuleret for ansigtshud, vil virke fint på halsen og hænderne.

Faktor nr.3 – Spot behandling af bumser

Takket være svingende hormoner, oplever kvinder i 40-erne rutinemæssigt problemer med acne. Men en spot behandling af bumser vil kun udtørre huden og efterlade et irriteret område.
Der anbefales at behandle hele ansigtet med acne-reducerende renseprodukt eller fugtighedscreme én gang om dagen. Dette er også din bedste forebyggelse af fremtidige udbrud af bumser!

Faktor nr.4 – Du går i seng uden at fjerne din makeup

Du kan finde det fristende at gå i seng uden rensning af dit ansigt efter en travl dag eller en sen aften i byen. Men tænk lige: din hud kan ikke ånde! Ikke nok med det, at der ligger et læg af makeup-produkter på dit ansigt, som forhindrer huden at ånde, er hudens porer også tilstoppede med dagens stofskifteprodukter og urenheder. Når du glemmer at rense ansigtet om aften, bidrager du til dit ansigt ældes før tiden, plus du kan få flere bumser pga. en uren hud.

Faktor nr.5 – Du udskifter plejeprodukter for ofte, du prøver nye og nye, men uden succes

Hvis du er frustreret over, at din nye fugtighedscreme arbejder ikke, prøv alligevel at bruge den i længere periode, før du udskifter den med en anden creme. Det fleste specifikke plejeprodukter (f.eks. anti-aging eller acne-dæmpende creme) begynder at virke efter man bruger dem i ca. 4 uger. Hvis du hopper fra produkt til produkt, risikerer du at få et indtryk, at intet virker for din hud.

Man anbefaler at bruge et nyt produkt i mindst seks uger for at give det mulighed at virke. Vores hudceller udskiftes ca. hver 30 dage, så for at se en reel forskel i hudens tekstur, tone og klarhed, skal du bruge dit nye produkt i mere end 1 måned. Hvis produktet indeholder anti-aging ingredienser, vent endnu længere. Din hud bruger omkring fire måneder til at regenerere kollagen og elastin.

Læs også:

Faktor nr.6 – Du bruger for mange produkter på én gang

Hvis en ny fugtighedscreme er god, så kombinationen af en ny anti-aging creme, toner og natcreme skal være endnu bedre, ikke?
Nej. Når du bruger en håndfuld nye produkter, og din hud bliver irriteret, vil du ikke vide, hvad er det, der skaber problemet. I stedet, start med én ad gangen og integrer et nyt produkt i brug hver anden eller tredje uge. På den måde vil du være i stand til at identificere, hvilke produkter arbejder netop for dig og hvilke skal du undgå.

Faktor nr.7 – Du bruger ikke solbriller i solskin vejr

Det er ikke bare moderne at bruge solbriller. Når du ikke beskytter dine øjne fra solen, tillukker du øjnene ubevist. Dette vil resultere i mange fine rynker på dine nederste øjenlåg.

Faktor nr.8 – Manglende søvn

Manglende søvn kan ælde din hud for tidligt og vil resultere i mørke, tunge poser under øjne. I løbet af dagen kæmper vores hudceller mod toksiner, UV-stråler og forurening. Tilstrækkelig natsøvn giver cellerne tid til reparation og fornyelse og derfor er så afgørende for hudens vitalitet.
Så sørg for at sove 6-8 timer om natten. Gevinsten bliver ikke kun et friskt, udhvilet ansigt, men også en udhvilet krop og et godt humør!

Her er nogle vidunderlige hudpleje produkter mod rynker og ælderstegn:

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.