Fordele ved at spise sundt!

Hvad er fordelene ved at spise sundt?

Læs mere om fordele ved en sund kost. Din mor har sikkert altid fortalt dig, at du havde brug for at spise rigtigt for at vokse dig stor og stærk – og hun havde ret. Ligesom du ville ikke påfylde vand på din bils benzintank, bør du ikke selv tilsætte dårligt brændstof ind i din krops benzintank. Men måske er du ligesom vi andre blevet påvirket af fødevareproducenternes “løfter om alle de gode ting der er i deres produkter – alt fra sukkerholdige korn til færdigpakkede forarbejdede fødevarer. Der er vitaminer i dem, så må de være sunde, ik? At spise sundt handler om mere end bare vitaminer og mineraler – her er lidt om hvad du kan opnå ved at spise rigtigt.

Få en bedre økonomi ved at spise sundt!

Hvad de fleste mennesker ikke vil fortælle dig er, at spise rigtigt, faktisk er mere økonomisk. Når du vælger frugt og grøntsager fremfor forarbejdede fødevarer, vil du reducere dine samlede udgifter på dagligvarer. Selv om det er rigtigt, at frugt og grønt kan være dyrere på kort sigt, kan du bruge dem til flere af måltider, og det gør dem billigere at bruge per måltid. Men det er ikke bare de faktiske omkostninger på sunde fødevarer, som vil hjælpe dig øge din økonomiske sundhed. Ved at tage sig tid til at bruge penge på sunde fødevarer, vil du reducere udgifterne til medicin og kosttilskud, som du ellers skal bruge. Da din krop vil være sundere, er du ikke nødt til at bruge penge på yderligere tillæg eller ekstra lægebesøg. Det hele kommer ender med et sundere liv og en sundere økonomi.

Du behøver ikke at bruge penge på ekstra medicin for at hjælpe dig med at holde dit blod sukker eller dit kolesteroltal nede. Og undersøgelser har vist, at dem, der tager mindre medicin har en tendens til at leve længere. Selvom du ikke ønsker at stoppe med din nuværende medicin, du er på, kan du være i stand til at reducere listen over medicin, du måske nødt til at tage – og du ved allerede, hvor dyrt det kan være.

Styring af din vægt!

Når du vælger sundere fødevarer, vil du også være i stand til lettere at styre din vægt. I stedet for at fokusere på fødevarer, få dig til at føle dig sulten og dermed spise mere, end du bør, kan du spise sunde fødevarer, der har fibre og næringsstoffer i dem. Fibre vil hjælpe dig til en mæthed i længere tid, samtidig holde dit blodsukker nede.

Frugt og grøntsager også har naturligvis færre kalorier i dem, som hjælper dig med at have et lavere kalorieindtag, hvilket fører til vægttab eller vægt vedligeholdelse. Jo mere du spiser sundt jo mere smag – grøntsager, frugt, fedtfattig mælk, fedtfattigt kød og fuldkorn. Jo mere smag du har på din tallerken, jo lettere vil det være for dig kun at spise, hvad du har brug for, i stedet for at fylde sukker depotet op – som har en tendens til at få dig til at føle dig mere sulten.

Øg immunsystemets funktion!

Jo bedre din krop fungerer, jo mere sandsynligt er det, at du ikke vil blive syg. Ved at forsyne din krop med gode næringsstoffer, vil du forbedre kroppens reaktion på sygdom. Dit immun forsvar vil være stærkere og klar til at forsvare sig mod alle former for angreb. Det betyder, at du vil være i stand til at kæmpe mod ikke bare forkølelse og influenza, men også mere alvorlige sygdomme. Selv hvis du bliver syg, vil det være lettere for dig at blive rask.

Reducer risikoen for at få kroniske sygdomme!

Kræft og hjerte sygdomme er også meget mindre sandsynligt, når du spiser sunde fødevarer. Når dine celler får de højeste niveauer af ernæring, er de mindre modtagelige for cellulære skader, som kan føre til kræft. Og hvis du fokuserer din kost på ikke-animalske ernærings kilder, vil dit kolesteroltal være langt lavere, hvilket reducerer risikoen for hjerteanfald, og endda slagtilfælde. Dette er især tilfældet, når du bliver ældre. At spise sundt er ikke bare noget, du skal gøre, det er noget, du bliver nødt til at gøre. Hver bid af usunde fødevarer du tager, vil du skade din krop. Mens medicin er i stand til at løse mange aldersrelaterede problemer, er det op til dig at forhindre, at disse problemer sker i første omgang. Et lang sundt liv er noget, du selv kan kontrollere, så hvorfor ikke gøre det der virker? Spis rigtigt sundt!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.