Har du styr på din bækkenbund?

Du ved det sikkert godt…?!  

Vil du have flad mave, stærk ryg og en god kropsholdning, skal du træne din bækkenbund! 

Det gælder både kvinder og mænd! Og handler altså ikke kun om et bedre sexliv ;-)

Og den gode nyhed er, at ALLE kan træne deres bækkenbund op – uanset alder!

Bækkenbunden er en muskelgruppe, der støtter underlivsorganerne og sikrer, at du kan holde tæt for urin, luft og afføring. Den fungerer som “bundprop” for kropsstammen og er konstant udsat for belastning, hvorfor det er vigtigt at træne den kontinuerligt, så den ikke bliver slap.

Bækkenbundsmusklerne bliver helt naturligt slappere med alderen, efter operationer i underlivet, ved forstoppelse og især efter graviditet og fødsel.

Og i dagligdagen udsætter du konstant bækkenbunden for trykpåvirkning, når du hoster, nyser, griner, råber, løfter, løber, når du sætter dig ned og rejser dig op og i det hele taget antrenger dig fysisk.

Og her – ved disse dagligdags aktiviteter bør du faktisk helt automatisk kunne spænde din bækkenbund, inden du udsætter den for belastning.

Faktisk skal det helst ske automatisk, men det kræver øvelse og korrekt træning over tid. Og netop når vi taler træning, så arbejder bækkenbunden jo også sammen med de dybe, inderste mavemuskler, som mange træner sammen med korsetmusklerne i håbet om at få en flad mave og stærk ryg!

Men hvordan gør du så?

Du skal i virkeligheden “bare lukke” endetarmen. Jeg plejer at sige, at “du skal forestille dig, at du skal knække en nød med numsehullet”. Og det skal du selvfølgelig gøre, når du træner!

Men du skal også vænne dig til at gøre det FØR du udsætter bundproppen for disse dagligdags trykpåvirkninger, som jeg nævnte ovenfor.

Mit bedste råd til dig er derfor at gøre det til en vane at spænde bækkenbunden og “knappe navlen fast”, som det hedder i Pilates-sprog, INDEN du udsætter kroppen – og dermed bækkenbunden for belastning. Og du skal gøre det i netop dén rækkefølge! For det kan være svært at spænde bækkenbunden, når først der er belastning på. Øv dig i alle dagligdagssituationerne. Det betyder flere gange dagligt!

Når du træner, kan jeg anbefale dig at forberede dig på eksempelvis et løft, træk, din maverulning, rygøvelse, etc. ved at tage en dyb indånding, og herefter – på UDÅNDINGEN – at spænde bækkenbunden, knappe navlen fast og lave din øvelse.

Dig, der allerede dyrker Pilates eller funktionel træning ved, at bækkenbunden udgør en stor del af denne træningsform, hvis man vel at mærke vil træne effektivt!

Hvis du er fortrolig med at træne funktionelt men vil være sikker på, at du træner hensigtsmæssigt, når du eksempelvis laver dine hjemmeøvelser, øvelser i fitness centret eller til holdtræning hos mig, kan du booke mig til 60 min. soloundervisning.

Hvis du vil i gang med Pilates holdtræning eller måske et effektiv hjemmetrænings-program og IKKE har erfaring med funktionel træning som Pilates, Effekt, osv. kan du booke mig til en 120 min. solointro.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.