Hvad er kulhydrater?

Kulhydrater af en af de tre grupper af energikilder, som du kan få energi fra: fedt, kulhydrater og proteiner.
Af denne er kulhydrater den gruppe, der giver dig energi hurtigst, hvilket er rigtig smart, når du skal have et boost af energi, hvis du er ved at gå sukkerkold. Somme tider er kulhydrater dog udskældte af samme grund, fordi de kan have en tendens til at få dit blodsukker til at stige meget hurtigt og i en meget stejl kurve, for derefter at få det til at falde igen, og dette til et niveau, der er lavere, end der hvor det var idet man indtog kulhydraterne.

For at undgå denne konsekvens, der kan medføre, at du bliver træt, så kan du med fordel sørge for ikke at indtage kulhydrater alene, men derimod indtage dem på samme tid som du indtager enten fedt eller protein, eller endog begge dele.

Vi kan ikke leve uden kulhydrater

Mange folk, der går op i deres sundhed er begyndt at eksperimentere med i vis udstrækning at undgå kulhydrater, og det kan der være en del sundhedsmæssige fordele ved. Især er det en fordel, at blodsukkeret ikke tager ligeså store rutsjeture, når du undgår kulhydrater, og at du dermed kan holde både dit blodsukker og dit energiniveau relativt stabilt i løbet af en dag.

Men med det sagt, så kan ingen altså klare sig helt uden kulhydrater, og desuden har du godt af at få fødevarer som for eksempel frugter, som jo også som bekendt indeholder mange kulhydrater. Det kan mange eksperter blive enige om. Så hvis vi skal opstille det en lille smule firkantet, så kan man sige, at der kan være en del sundhedsmæssige fordele ved at skære ned på kulhydraterne, men at det altså ikke giver nogen mening helt fanatisk at undgå dem.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.