Jeansguide: timeglas figur

”Klæd dig efter din kropstype” – den sætning er der rigtig mange mode- og tøjeksperter som sværger til. Og det er med god grund – det er faktisk ikke ligegyldigt, hvilke jeans du hopper i, hvis du gerne vil fremhæve dine bedste fortrin. Hvad angår kropstyper i forbindelse med jeans, så er det vigtigt at tage højde for om du har: timeglasfigur, æbleform, pæreform, lille bagdel og korte ben. Når du har fundet din kropstype, så guider vi dig i, hvilke jeans, du bør lede efter, når du er ude og shoppe. Vi har delt guiden op i fem artikler – en til hver enkelt kropstype.

Timeglasfigur

Det er så smukt med timeglasfigur, men når det kommer til at finde bukser, der passer, kan det godt være noget af en udfordring. Kvinder med timeglasfigur har fyldige lår, rund numse og en smal talje. Forholdet mellem talje og hofte er som oftest det, der giver ’problemer’. Rigtig mange jeans-modeller er nemlig syet ’lige op og ned’ – det vil sige at forholdet mellem talje og hofte næsten ikke er til at syne. For en kvinde med timeglasfigur kan jeans hurtigt blive til et stykke tøj, som man styrer langt ude om. Hvis man har prøvet virkelig mange forskellige jeans og de gang på gang ikke passer, så kan det for nogle være svært ikke at tage det som et nederlag. Men her er det vigtigt ikke at give op – for der findes faktisk en del jeans, som passer rigtig godt til kvinder med timeglasfigur.

Her er hvad du bør gå efter, når du leder efter nye jeans:

Jeans i kraftigt strækstof

Det er en rigtig god idé at gå efter jeans, som er lavet af kraftigt denim stof, da det er med til at forme lår og bagdel på en rigtig attraktiv måde. Samtidig vil bukser i stretch sidde bedre til i taljen end jeans uden stræk. Fordi lår og hofter er bredere end taljen vil bukserne som oftest sidde og ’flappe’ bagtil, hvis der ikke er stræk i.

Løse jeans uden form

Måske har du lyst til at gemme dig lidt bag nogle løse og lidt baggy jeans, men faktisk får det dig blot til at syne større. Vælg derfor jeans som sidder til – uden at være så stramme som et pølseskind selvfølgelig.

Gå efter modeller med lange ben

For at få dine lemmer til at syne længere, er det en god idé at gå efter modeller med lidt ekstra længde i benene.

Pas på med de vilde modeller

For ikke at henlede for meget fokus på lår og bagdel bør du gå efter klassiske og neutrale jeans uden alt for mange detaljer. Undgå derfor jeans med slideffekt på lår eller numse, broderier eller andet pynt.

Hvad bør du style dine jeans med?

Vi har også samlet et par gode råd til, hvad du kan style dine nyindkøbte jeans med.

Kombinér det mørke med det lyse

Mørkeblå eller sorte jeans er rigtig flatterende for timeglasfiguren og sætter du en lys top eller trøje til, vil du skabe en rigtig god balance i dit udtryk.

Enkelt og klassisk tilbehør

Lange halskæder eller øreringe giver flotte lange linjer og er endnu en måde, hvorpå du kan skabe et let udtryk – i modsætning til store og tunge smykker som hurtigt kan give en kompakt look.

På med hælene

Høje hæle giver super meget power til dit udtryk, dine ben synes længere og det giver en super flot silhuet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.