Massage: sådan reagere kroppen

Det er skønt at få massage og der sker også en masse i din krop. Faktisk så meget, at der kan skrives et helt indlæg om det.

Vidste du for eksempel, at massage er et glimrende middel mod smerte? Et studie fra 2003 har vist, at regelmæssig massage mod rygsmerter reducerer behovet for at tage smertestillende medicin med 36 %. Regelmæssig massage giver lindring til stive muskler og særlig blodcirkulationen bliver stimuleret, hvilket har en positiv effekt på lette smerter, der opstår ved sportsskader, hovedpine og gigt.

Også blodtrykket bliver påvirket under massage. Et studie har vist, at ti minutters massage tre gange om ugen over en periode på tre uger sænkede blodtrykket hos en gruppe patienter med forhøjet blodtryk.

Hvis du lider af stress, angst eller depression kan en massage være med til at lindre dine symptomer. Touch Research Institute (som hører under University of Miami School of Medicine) har konkluderet, at massage virker positivt på angst og depression, fordi det påvirker kroppens biokemi. Stresshormonet kortisol var blandt andet et af de stoffer, som forskerne kunne se blev reduceret ved hjælp af massage. For nogle af testpersonerne faldt niveauet med hele 53 procent samtidig med, at niveauet af serotonin og dopamin steg.

For meget stresshormon i kroppen kan påvirke dit immunforsvar negativt, og derfor kan man konkludere, at massage har en positiv effekt på dit immunforsvar.

Træner du meget, kan det gøre underværker at få en massage. Det sænker nemlig niveauet for inflammation samtidig med, at dine muskler restituerer hurtigere end de ellers ville have gjort.

Mange drikker en masse vand efter en omgang massage – fordi det efter sigende skulle være godt i forhold til at skylle affaldsstofferne væk. Men faktisk er der umiddelbart ingen forskning, der konkluderer, at dette skulle have noget på sig. Omvendt er der heller ikke nogen undersøgelser, som antyder, at det skulle være dårligt at drikke vand efter en massage. Så har du lyst til at drikke vand, så skulle der ikke være noget i vejen for det.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.