Næseoperationer er ikke for alle

Formålet med en kosmetisk operation af næsen

I mit virke som plastikkirurg, kommer jeg ind imellem ud for, at få patienter til konsultation, der forestiller sig, at vi kan forskønne deres udseende til lige præcis det, de ønsker sig. Det gælder blandt andet for personer, der ønsker en anden næse. Enten fordi den er for markant i profil, har en stor næseryg og/eller næsetip, er for lille eller noget helt andet. Formålet med en kosmetisk operation af næsen er at skabe en næse, som ser naturlig ud og er i harmoni med resten af ansigtet.

Når det handler om næsekorrektioner

Når det handler om næsekorrektioner, er der en del faktorer, der påvirker, om resultatet kan blive tilfredsstillende, og det er således ikke alle næser, der er egnede til en kosmetisk operation. Det kan der være flere grunde til. Hvis man f.eks. har nedsat luftpassage i næsen, kan den tilstand efter en operation blive forværret. Tyk hud på næsen har desuden svært ved at trække sig sammen efter en operation, og derved kan resultat blive ringere, end hvad man havde forventet. Har man derimod har meget tynd hud på næsen, vil en operation bevirke, at alle underliggende ujævnheder på næsen vil blive afsløret. Har man i forvejen synlige næsebor kan disse blive endnu mere synlige, da en operation vil trække lidt op i næsen og gøre vinklen mellem overlæbe og næse større.

Dette betyder alt sammen, at det er meget individuelt fra patient til patient

Dette betyder alt sammen, at det er meget individuelt fra patient til patient, om jeg anbefaler dem at få foretaget næsekorrektionen, da nogle næser er mere velegnede end andre. Uanset hvad, skal man efter en næsekorrektion forvente, at næsen kan være hævet i ca. en måned. Selve hævelsen på næsetippen kan være op til et halvt år om at fortage sig helt. Har man desuden fået næseryggen rettet, vil man være hævet of misfarvet under øjnene i ca. to uger efter operationen. At få foretaget en næsekorrektion kræver derfor flere overvejelser. Det ændrer ikke på, at det at få rettet på næsen, kan gøre en stor forskel på ansigtets profil.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.