Slynger

Slynger og bæreseler styrker din kontakt med baby

Slynger og bæreseler styrker din kontakt med baby, træner den vestibulære sans og forebygger flat baghoved – når babys knæ er over rumpe-højde i en bæresele/slynge, er denne stilling langt bedre end at ligge fladt i en barnevogn. Babys rygrad skal være formet som et C – og må ALDRIG være belastet i en bæresele med smal støtte i skridtet, bæreselen skal støtte helt ud i knæhasen! Bær ikke din baby fremadvendt, det stresser alt alt for meget – selvom du synes baby skal se verden, er vores miljø i dag alt for stressende op i hoved på en lille baby, specielt i byen. Selvom h*n gerne vil være med, kan de helt små ikke sorterer og tage alle de indtryk ind vores moderne verden rummer. Derudover er et par fremadvendte timer i byen med baby ofte ris til egen rumpe, fordi det efterfølgende er lig med besværlig putning og dårlig søvn.

Du må slynge ALT det du vil med baby fra dag 1 – bare baby er støttet helt ud i knæhasen og knæ er højere end rumpen. Når du har din baby i en strækvikle fra nyfødt viser undersøgelser på for tidligt fødte at babys blod bliver bedre iltet og vejrtrækningen er mere stabil end hvis din baby ligger fladt i en seng. Derudover findes også slyngevugger – den bedste start på en god nattesøvn din baby kan få og supergod til kolikramte.

Nyfødt baby

Nyfødt baby: Strækviklen og slyngevuggen er et hit! Find dem feks her hos Mamaslife – hvor du også finder info om sy selv grej. Strækviklen, der tages på inden du putter baby i den, er absolut at foretrække til nyfødte og prematurer indtil ca 3-5 md og må bruges så længe du og baby har lyst – gerne i oprejst mave mod mave position. Er mor eller far mere til klik-dimser kan feks en Beco bæresele her fra Sneglehuset også bruges – dog er strækviklen langt bedre til de helt små.

Lidt ældre baby

Lidt ældre baby: Mei tai er en asiatisk type bæresele med bindebånd der er rigtig god til den lidt ældre baby og helt ind til du ikke kan bære dit barn mere i 3-4 års alderen (afhængig af vægt og styrke). Mei tais giver perfekt støtte og komfort for barn og bærer, og fås med hovedstøtte så der er plads til en lur på ryggen eller maven af far eller mor. Perfekt til bytur, vandre tur på ferien eller restaurantbesøget.. find selv på resten!

Ringslyngen

Ringslyngen er den nemme “købe ind slynge” der gerne ligger i bilen eller er med mødregruppen på cafe.  Den justeres så den passer netop dig og kan så tages over hovedet og vupti er baby på plads. Den er også ret nem at sy og ringe fås hos Mamaslife. Den kræver lidt tilvending men kan blive din favorit over dem alle. Den reddere min r.. da den tilfældigvis kom med i en hurtig indlæggelse på hospitalet med halvandetårig – der så stortset boede og ammede i den i 2 dage.

Husk ikke at give op med slyngeriet efter 2 forsøg, mens du står og maser og baby hyler – du lærte heller ikke at cykle i første forsøg – alt kræver tilvending og når du er tryg er baby det også.

Fastviklen

Fastviklen giver rigtig rigtig god støtte og er for den virkelig ivrige og besluttede nye slyngebruger og kræver lidt erfaring at bruge – men personlig vejledning i alle slags slynger (og stofbleer, amning mv) får du på Slyngebarn.dk hvor en masse erfarne mødre står klar til at hjælpe dig landet over (og hvor der er sy-opskrifter på det hele hvis du er til det hjemmelavede).

Én kommentar til “Slynger”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.